• Sport
Faktor

Mourinho: a játékosok elárultak

A Chelsea tegnap este 2–1-re  kikapott a Leicester Citytől, amely 16 forduló után 35 ponttal vezeti a bajnokságot. A meccs után a Chelsea edzője, José Mourinho azt mondta: elárulták a játékosai.

Fotó: Europress - Paul Ellis/AFP

Fotó: Europress - Paul Ellis/AFP

A Chelsea - miközben a Bajnokok Ligájában bejutott a legjobb 16 csapat közé - mindössze egyetlen pontra van a kieséstől az angol bajnokságban. A 16. helyen áll. Legutóbb egyébként az 1978–1979-es szezonban kapott ki kilenc vagy annál több alkalommal első 16 bajnokiján a Chelsea, akkor ki is esett az első osztályból. Már az edző, José Mourinho is elismeri, hogy nagy bajok vannak a csapatnál.

Abban vagyok az egyik legjobb, hogy átlátom a játékot, ezzel is segítve a játékosaimnak. Most azt érzem, hogy a munkámat elárulták. Ennek az lehet az egyik oka, hogy tavaly fantasztikusan dolgoztam, és olyan szintre emeltem a játékosokat, aminek nem tudnak megfelelni, és nem tudják ugyanazt a színvonalat megtartani

- mondta Mourinho. Majd így folytatta: "elfogadom, hogy a tabella alján vagyunk, de azt nem, hogy a kiesés ellen harcolunk. Az edzéseken nem lehet panaszom a játékosokra, de frusztráló látni, hogy ehhez képest mit csinálnak a meccseken. Az első négybe már biztosan nem jutunk be, de az első hatban még ott lehetünk, még sok csapat veszít majd pontokat.”

Az újságírók persze megkérdezték tőle, hogy marad-e a Chelsea edzője. Mourinho a tőle már megszokott stílusban válaszolt.

„Mindig ugyanaz az utolsó kérdés. Egyetlen dolgot mondhatok, én akarok a menedzser maradni. Szerintem ismertek elég jól ahhoz, hogy tudjátok, nem félek a nagy kihívástól, ez pedig most elég nagy kihívás. Remélem, hogy Mr. Abramovics és az elnökségi tagok is azt szeretnék, hogy maradjak” - mondta.

Az újságírók szerint ellentét van Mourinho és a csapat több játékosa között. A tavalyi év egyik legjobb játékosa, Eden Hazard például borzalmas formában kezdte a mostani szezont, tegnap is cserét kért fél óra után. Moruinho azt mondta, hogy a belga játékos megpróbált visszamenni a pályára, de nem tudott, úgyhogy biztosan súlyos a sérülése.

A Leicesterben viszont James Vardy bombaformában van. Újra gólt lőtt, pár hete megdöntötte Ruud van Nistelrooy rekordját, most pedig ő lett az első angol játékos Wayne Rooney óta, aki sorozatban hat hazai bajnoki meccsen gólt tudott lőni. Az algériai Rijad Mahrez pedig 11. gólját lőtte a bajnokságban, mellette van már hét gólpassza is.

Vardy gólja:

Mahrez gólja:

Rémy gólja:

Premier League

16. forduló

Leicester City–Chelsea 2–1 

Top 0