• Külföld
Gyöngyösi Lilla

Megölték az Iszlám Állam egyik legfontosabb vegyifegyver-szakértőjét

Az iraki szövetségi rendőrség végzett az Iszlám Állam egyik vezető vegyifegyver-szakértőjével Moszul nyugati részében - jelentette be az országos rendőrfőkapitány.

Fotó: Europress / Ahmad al-Rubaye - AFP

Fotó: Europress / Ahmad al-Rubaye - AFP

Raid Saker Dzsavdat szerint a kormányerők a nyugati városrészek lövészárkai ellen intéztek támadást, amiket még mindig az iszlamisták uralnak. Itt halt meg a terroristák Abu Ahmed Gáz ragadványnevű harcosa, akit azzal gyanúsítanak, hogy vegyi fegyverek bevetéséért volt felelős az Iszlám Állam kötelékében.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A CBS News amerikai televízió szerdán jelentette, hogy a dzsihadista szervezet fegyveresei vasárnap mustárgázt vetettek be az észak-iraki Moszulban egy iraki egység, valamint ausztrál és amerikai katonai tanácsadóik ellen. Huszonöt iraki katonát kellett ápolni, a tanácsadóknak nem esett bajuk. Az Iszlám Állam ezzel néhány nap leforgása alatt már másodszor vetett be vegyi fegyvert. Egy névtelenséget kérő iraki katonai tisztségviselő szerint az iszlamisták klórgáztámadást hajtottak végre szombatra virradóra egy nemrég felszabadított nyugat-moszuli kerületben.

    Az orosz külügyi szóvivő elmondta: rendszeressé vált a vegyi fegyverek használata Moszulban, még a békés lakosság ellen is bevetik őket a terroristák – írja az MTI.

    A kormányerők és a velük szövetséges milíciák a terrorellenes koalíció légicsapásai mellett február 19-én kezdték meg a nyugati városrész ostromát, miután a Tigris folyó keleti oldalán lévő városrészt már visszafoglalták a dzsihadistáktól.

    Kommentek:

    Top 16