• Külföld
Faktor

Moszkvában tárgyalt a CIA igazgatója

Az Oroszország és az Egyesült Államok közötti bizalom kérdéséről szólt a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) igazgatójának moszkvai látogatása, még március elején.

Oleg Sziromolotov, az orosz külügyminisztérium helyettes vezetője azt mondta, hogy John Brennan az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálatban dolgozó partnereivel tárgyalt és "valahol máshol" is járt, de az nem a külügyminisztérium volt.

John Brennan (Fotó: Wikipedia)

John Brennan (Fotó: Wikipedia)

Dmitrij Peszkov, Vlagyimir Putyin orosz elnök szóvivője azt mondta, hogy Brennan a moszkvai látogatásán „nem lépett kapcsoltba a Kremllel”. A Brennan látogatásáról beszélő Sziromolotov kijelentette, hogy nincs összefüggés az amerikai kémfőnök moszkvai látogatása és a Putyin által elrendelt szíriai részleges orosz csapatkivonás között.

Oleg Morozov, az orosz Szövetségi Tanács külügyi bizottságának tagja azt mondta, hogy Brennan az Iszlám Állam dzsihadista szervezet vezetőinek megsemmisítéséről tárgyalhatott a hírszerzési adatok alapján. Az orosz politikus azt sem zárta ki, hogy Brennan azért utazott az orosz fővárosba, hogy személyesen is ellenőrizze az Egyesült Államok ellen készülő dzsihadista terrortámadásokról szóló orosz hírek megalapozottságát, írja az MTI.     

Top 0