• Külföld
Faktor

Most közölték: kiürítették a berlini pályaudvart, rendőrök lepték el a környéket

A bombaszakértők is megjelentek a berlini pályaudvaron.

Lezárták és kiürítették Berlinben pénteken a főpályaudvar környékét, hogy hatástalanítsanak egy második világháborús bombát.

Képünk illusztráció

Képünk illusztráció

Az 500 kilogrammos robbanószerkezetet a belvárosban fekvő pályaudvar mellett találták egy építkezésen, hatástalanításának idejére 800 méteres sugarú körben rendeltek el kiürítést. Az intézkedést már egy hete bejelentették, így nem okozott nagyobb fennakadást, amikor péntek délelőtt elkezdték lezárni a területet.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Más nagyvárosok belső kerületeihez képest a berlini főpályaudvar térsége ritkán lakott, de a területen fekszik a szövetségi gazdasági minisztérium és a szövetségi hírszerző szolgálat (BND) központi épülete, egy bíróság, egy múzeum, több iskola, számos vállalat irodája és két kórház néhány épülete is, amelyeket a dolgozóknak várhatóan kora délutánig el kellett hagyniuk.

    A naponta 300 ezer ingázó által használt főpályaudvar közlekedését átszervezték, elterelték valamennyi távolsági, regionális és városi vonatot, és a pályaudvart érintő buszokat és villamosokat is.

    Kommentek:

    Top 16