• Tech
Faktor

Leáldozott a kártyás fizetésnek, forradalmian új módszer jön

A jövőben elég lehet egy mosoly is ahhoz, hogy kiegyenlítsük a számlát.

Az egyik kínai KFC-ben próbálható ki először az Alibaba saját arcfelismeréses technológiájával támogatott fizetési rendszere, aminek köszönhetően elég mosolyogni a fizetésről. Az arcfelismerő technológia Kínában készült, és először egy Hangzhou-ban található KFC-ben lehet a „smile to pay” szolgáltatást.

A fizetéshez így még okostelefon sem kell, de persze a felhasználónak előtte regisztrálnia kell az Alipay digitális fizetési rendszerbe, és engedélyeznie profiljában az arcfelismerést. Az étterembe besétálva egy érintőkijelzős terminálon kell kiválasztani az ételt és az asztalt, ezután a terminálba épített 3D-s kamera szkenneli a felhasználó arcát, majd azonosítja őt. A fizetés befejezése előtt a biztonság kedvéért telefonszámmal is igazolnia kell magát a vásárlónak.

A cég a két évvel ezelőtti berlini IFA kiállításon mutatta be az arcfelismerő technológiát, ahol az Alibaba vezérigazgatója prezentálta a többi lehetséges felhasználási módot is, például a szelfivel való fizetés lehetőségét. Azóta még fejlettebbé vált a rendszer, és az Alibaba egyik legbefolyásosabb partnereként ismert KFC az első, ami ezt élesben is használja – írja a The Verge.

EZT IS AJÁNLJUK:
    Kommentek:

    Top 16