• Külföld
Faktor

Molesztálási vádak miatt lemondott a miniszterelnök-helyettes

Vasárnapra már tizenháromra nőtt azoknak a nőknek a száma, akik azt állítják, hogy Szilván Salom molesztálta vagy megpróbálta molesztálni őket közös munkájuk idején. A belügyminiszter visszautasítja a vádakat. Lemondását azzal indokolta, hogy meg akarja kímélni családját.

Huszonhárom évig szolgáltam odaadóan és hittel parlamenti képviselőként és különböző minisztériumok élén a közügyeket

- mondta Salom. A jobboldali Likud párt politikusa a miniszteri tárcájáról és a képviselői mandátumáról is lemondott.

Jehuda Weinstein államügyész közölte, hogy Salom távozása ellenére vizsgálatot rendel el, és találkozót tartott az izraeli rendőrség illetékes nyomozóival.

Két nő azt is jelezte, hogy kész a rendőrségen is vallomást tenni, amennyiben megőrizheti névtelenségét. Eddig senki sem tett feljelentést a miniszterelnök-helyettes ellen, de a rendőrség megkezdte a bizonyítékok gyűjtését és a nők állításait tanúként alátámasztani képes emberek felkutatását.

Salomot először tavaly vádolták meg molesztálással. Akkor egy nő egy másfél évtizeddel korábbi szexuális zaklatás miatt tett feljelentést a rendőrségen az akkor még az energia- és vízügyi miniszteri posztot betöltő politikus ellen. De ez az ügy a bejelentés idejére már elévült.

A volt titkárnő feljelentése mégis megakadályozta, hogy Salom államelnöknek jelöltesse magát, noha előzőleg bejelentette, hogy indulni kíván Simon Peresz hivataláért. A belügyminiszteri tárcát egyelőre Benjámin Netanjahu miniszterelnök veszi át, aki a kormányfői feladatok mellett már négy minisztériumot is a kezében tart.

Top 0