• Külföld
Faktor

Módszeres nemi erőszak zajlik, csoportosan estek neki a védtelen tininek

Azt hitték, hogy a 15 éves lány meghalt.

Képünk illusztráció.

Képünk illusztráció.

A muszlim rohingja kisebbség tagjai elleni módszeres nemi erőszak elkövetésével vádolja a mianmari hadsereget a Human Rights Watch (HRW) nemzetközi jogvédő szervezet.

A New York-i székhelyű szervezet beszámolójához 52 olyan rohingja nővel készített interjút, akik Bangladesben kerestek menedéket a mianmari biztonsági erők augusztus végén Arakán tartományban indított hadműveletei elől. A megkérdezettek közül 29-en vallották azt, hogy megerőszakolták őket, köztük három kiskorú - írja az MTI. Egy esetet leszámítva csoportos nemi erőszak elkövetéséről volt szó.

A 15 éves Hala Szadakot tíz katona becstelenítette meg. "Amikor a fivérem és a nővérem össze akart szedni, a földön feküdtem, és azt hitték, hogy meghaltam" - mondta.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A jogvédő szervezet felszólította az ENSZ Biztonsági Tanácsát, hogy léptessen életbe fegyverembargót és célzott szankciókat Mianmarral szemben. Az ázsiai ország biztonsági erői hétfői jelentésükben tagadták a vádakat, néhány nappal korábban azonban leváltották az arakáni műveletek parancsnokát.    

    Kommentek:

    Top 16