• Külföld
Faktor

Felfoghatatlan tragédia: halálra dolgozta magát egy 14 éves modell

A fiatal lány nem mert segítséget kérni, mert olyan szinte rabszolgaként dolgoztatták.

A 14 éves orosz Vlada Dyuba elájult és kómába esett, mielőtt a kifutóra léphetett volna Sanghajban. A lány egy három hónapos megbízatás közben merült ki Kínában annyira, hogy végül életét vesztette.

Egy kimerítő, 12 órás show után derült ki, hogy agyhártyagyulladásban szenved, két nappal később pedig a kórházban életét vesztette betegsége és a kimerültség miatt. A lány sajtóértesülések szerint nem mert segítséget kérni, mert "rabszolga szerződése" volt, pedig maximum 3 órát dolgozhatott volna egy héten.

A kamasz édesanyja elmondta, hogy a lány felhívta őt azzal, hogy nagyon fáradt és csak aludni szeretne. A modell ezután lázasodott be. Anyja könyörgött, hogy Dyuba menjen kórházba, és vízumot is akart szerezni, hogy a lánnyal lehessen, de már többet nem láthatta.

A Perm modellügynökség vezetője, Elvira Zaitseva azt mondta, hogy senki sem számított arra, hogy tragédia következik be. A lány utazását szervező cég elismerte, hogy nem ellenőrizték, van-e megfelelő egészségbiztosítás a szerződésben.

Pavel Mikov, a Kreml emberi jogi ombudsmanja vizsgálatot indított az ügyben - írja a Metro.

Kommentek:

Top 0