• Belföld
Faktor

Öt emeletet zuhant a kis Benji, csak bámulták a gyalogosok

10-15 perc múltán érkezett hozzá a mentő.

Fotó: MTI-Vajda János

Fotó: MTI-Vajda János

Felháborodva mondta a Borsnak egy férfi, hogy a barátjával egyedüliként segített a miskolci panelház ötödik emeletéről kizuhant hatéves kisfiún. A gyalogosok csak bámészkodtak, semmit sem tettek.

A gyerek életéért továbbra is küzdenek az orvosok, akik a család kérésére nem árulnak el részleteket Benji állapotáról. A portál szerint a kisfiú édesanyja épp a konyhában főzött, amikor megtörtént a baj. Az anyuka észre sem vette a zuhanást.

Harminc méterre lehettem attól a helytől, ahová a fiú esett, a zuhanást nem láttam, csak a földön fekvő testre lettem figyelmes. Az emberek az utcán csak bámészkodtak, senki sem segített. Én hívtam mentőt, négyszer tárcsáztam őket, mire beszélni tudtam velük. A rendőrség ért ki ha­marabb, de aztán a mentők is megérkeztek tíz-tizenöt percen belül. A kisfiú magánál volt, nyílt törést szenvedett a könyökén, és belső sérülései is lehettek. Amíg a rendőrök megérkeztek, én és a barátom tartottuk, hogy ne próbáljon mozogni. Aztán kocsival jött egy férfi, valószínűleg az apja volt, láthatóan teljesen összeomlott, lerogyott egy fal tövébe és csak annyit kiabált a mentők felé: túléli?

– mondta a portálnak az a fiatalember, aki elsőként ért Benjihez. A rendőrség életveszélyt okozó, gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt nyomoz. Az eljárás ismeretlen tettes ellen folyik.

Kommentek:

Top 0