• Krimi
Faktor

Bemászott a kerítésen, szívenszúrták a miskolci férfit

Fokozott ügyészi felügyelet mellett nyomoznak a péntekre virradóra Miskolcon történt gyilkosság ügyében. A gyanúsított már előzetes letartóztatásban van a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint.

A 60 éves miskolci férfi a gyanú szerint saját portáján összeveszett egy ismerősével, majd leszúrta.

Az ügyészség az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a leszúrt férfi péntek délelőttől együtt ivott egy barátjával a miskolci Csanyik-völgy környékén. A két férfi estefelé – már részegen – úgy döntött, hogy korábbi nézeteltérésük tisztázására felkeresik ismerősüket, aki a közeli erdőben, egy saját maga által készített, körbekerített kunyhóban élt.

A kép csak illusztráció.

A kép csak illusztráció.

Miután odaértek, az egyik férfi előbb a kerítésen kívülről vitatkozni kezdett a portáján tartózkodó gyanúsítottal, majd annak ellenére, hogy ő felszólította: ne menjen be, a kerítésen átmászva megindult felé.

A gyanúsított a keze ügyében lévő kést felkapta, és megszúrta a kerítésen belül lévő férfit, aki rögtön összeesett. Ezt látva a késelő segítségért sietett, de mivel a férfi szívét érte a szúrás, a helyszínen meghalt.

Az emberölés miatt folyamatban lévő rendőrségi nyomozásban, amely felett a főügyészség fokozott ügyészi felügyeletet gyakorol, vizsgálják a jogos védelem lehetőségét is, ami kizárná a büntethetőséget.

Ha a késelő férfit bűnösnek találják, akár 10 évnél is több börtönt kaphat.

Kommentek:

Top 0