• Belföld
Faktor

Mentőhelikoptert riasztottak egy miskolci nőhöz, botrányos dologgal szembesültek a mentők

Egy nő akarta megviccelni a mentőket, ám most eljárás is indulhat ellene.

Ijedt nő kérte a miskolci mentők segítségét kedden reggel. A telefonáló elmondta, hogy hirtelen megindult nála a szülés és egy közterületi mosdóban életet is adott gyermekének. A mentésirányító a legmagasabb prioritásba sorolta a segélykérést.

Azonnal elindult a mentőhelikopter és két másik egységet is indítottak az újszülött és az édesanya ellátására. Szinte le sem tették a telefont, amikor a helyszínen landoló helikopter visszajelzett, hogy a helyszínen nem várja őket senki és a járókelők sem tudnak hasonló eseményről. A többi egység is megérkezett, mire a mentésirányító ismét elérte a bejelentőt, aki sokáig nem vette fel a telefont. Végül sikerült elérni a nőt, aki úgy tett, mintha nem is tudna a segélykérésről.

Kiderült a felnőtt nőről, hogy csak „csínytevésnek szánta” a bejelentést, ami miatt a mentők komoly erőket mozgósítottak. Az irányításon dolgozók és a helyszínre riasztott mentők óriási megdöbbenéssel vették tudomásul, hogy egy ízetlen, tréfának legkevésbé sem mondható telefon miatt feleselgessen mentek ki. A helyszínre nemcsak a mentőket, de a rendőrség munkatársait is riasztották, így eljárás indulhat a bejelentővel szemben.

„Méltatlan és vérlázító, hogy felnőtt emberek ezzel szórakozzanak. Minden kérdésemre adekvát választ adott, fel sem merült bennem, hogy ilyesmit hazudik valaki” – mondta a mentésirányító aki közel 40 év szolgálat alatt még nem találkozott ilyen botrányos esettel.

Kommentek:

Top 0