• Sport
Faktor

Mintha szíven szúrtak volna - így élték meg a vereséget az osztrákok

A magyar labdarúgó-válogatott tegnap este 2-0-ra legyőzte Ausztriát, és jelenleg vezeti a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokság F-csoportját, miután Portugália csak döntetlent játszott Izlanddal. Az osztrák játékosok a vereség után nagyon csalódottak voltak, de azért volt olyan, aki elismerte a magyar együttes teljesítményét.

Fotó: Europress - Dennis Grombkowski/Getty Images

Fotó: Europress - Dennis Grombkowski/Getty Images

A Bayern München sztárja, David Alaba már a mérkőzés legelején gólt lőhetett volna, szerencsére a kísérlete a kapufát találta el. A lefújás után elárulta, hogy sokkolta őket az első bekapott gól.

„Egy kis szerencsével bemehetett volna a lövésem, és akkor másképpen nézett volna ki ez a mérkőzés. Jól kezdtünk, megvoltak a gólszerzési lehetőségeink, főleg az első félidőben, de aztán hátrányba kerültünk. Olyan érzés volt, minta szíven szúrtak volna. Szerintem mi voltunk a jobbak, de a vezetés után tartották az eredményt, a kiállítás után pedig még nehezebb lett a helyzet, nem volt könnyű meccs.”

„Az első sárga lappal nem volt semmi baj, azt jogosan kaptam meg. A másodiknál viszont csak annyi történt, hogy ütemet tévesztettem. Szigorú döntés volt az ellenfél tizenhatosán belül ezért sárga lapot adni” – mondta Aleksandar Dragovic, akit a francia bíró a 66. percben állított ki.

„Hektikusan és idegesen játszottunk, túl sok hibát követtünk el. Nem járattuk gyorsan a labdát, sokat futtattuk magunkat. Kár, hogy Alaba lövése nem ment be, a magyaroknak hátrányban ki kellett volna nyílniuk, és akkor több területünk lett volna. Nem volt megfelelő a teljesítményünk” – értékelt a vereség után az osztrák kapitány, Marcel Koller.

„Kialakítottunk helyzeteket, de nem fejeztük be azokat, ma nem jött össze semmi. Mit tudnék mondani? Inkább nem mondok semmit most” – mérgelődött a Stoke City csatára, Marko Arnautovic.

„Nagyon jól játszottak a magyarok, kiválóan védekeztek. Minket sem lehet kritizálni a helyzetkihasználáson kívül, mindent megtettünk a győzelemért. Sajnos az első góljuk előtt beragadtam, rosszul helyezkedtem, és ez lett a vége” – mondta a Leicester Cityvel angol bajnokságot nyerő Christian Fuchs. Az osztrákok rutinos védője csúnyán beragadt Kleinheisler László (akit az UEFA a meccs emberének választott, és a forduló álomcsapatába is bekerült) passzánál, a csapatkapitánnyal egy vonalban kapta a labdát Szalai Ádám, aki aztán gólt lőtt.  

A győzelem utáni magyar reakciókat ide kattintva olvashatják el. 

Kommentek:

Top 0