• Külföld
Faktor

Nagy változás a karácsonyfadivatban: ezért őrülnek most meg!

Úgy tűnik, véget ér lassan a sudár fenyők korszaka, egyre kevesebben szeretnék a lehető legnagyobb, legterebélyesebb fával ünnepelni a karácsonyt - már a kisebb fákat keresik.

Fotó: Mészáros Annarózsa

Brit fenyőfa-kitermelők számoltak be a trendfordulóról: 300 százalékkal nőtt meg a mostani szezonban a „törpefák” iránti kereslet. A legnépszerűbb fajtának eddig a Picea Conica, azaz a cukorsüvegfenyő egy típusa bizonyult, a dekoratív kis fa a 90 centiméteres magasságot sem éri el, így bármilyen lakásban elfér - írja a Daily Mail.

Ugyan éveken keresztül kisebb versenyt űztek a családok, hogy kinek sikerül a legnagyobb fát a nappalijába állítani, ennek a korszaknak lassan vége szakad. A brit – és más európai – családok ugyanis szeretik túlbútorozni-díszíteni az otthonukat, így egy faóriás becipeléséhez kisebb átalakításokra is szükség van az adventi időszakban. Emellett egyre kevesebb pár alapít nagyobb családot, a törpefenyőket elsősorban még a gyerektelen párok keresik, akik kisebb lakásban is élnek.

Ráadásul a törpefenyőket mesterségesen úgy alakítják ki, hogy felfelé elkeskenyülő, gömbölyded formájuk lesz, könnyen hozzá lehet férni az ágakhoz, és csak hosszú idő után kezdik el hullajtani a leveleiket.

Kommentek:

Top 0