• Belföld
Faktor

300 menekültet fogadott be Magyarország

Az év első hét hónapjában 302 ember kapott Magyarországon valamilyen nemzetközi védelmet. Ez lehet menekültkénti elismerés, oltalmazotti vagy befogadotti státus. Pénteken viszont fele ennyien próbáltak már átjutni a magyar-szerb határon.

Fotó: Europress / Andrej Isakovic - AFP

Fotó: Europress / Andrej Isakovic - AFP

A Magyar Nemzettel a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal azt közölte: az érintettek többsége férfi, de negyven nő és nyolcvan 18 év alatti is van a befogadott menekültek között.

Főként afgán, szír, iraki, szomáliai és iráni állampolgárokról van szó, mindannyian a tavaly kezdődött bevándorlási hullámmal jöttek hazánkba. A legtöbben a magyar-szerb határszakaszon léptek be Magyarországra.

Orbán Viktor eközben azt is bejelentette, hogy fizikailag meg kell erősíteni a magyar–szerb határon lévő határzárat, tehát még egy kerítéssort fognak felhúzni, a legmodernebb technikai eszközökkel.

Pénteken 146 ember próbált illegálisan átjutni a magyar-szerb határon - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata szombat reggel a police.hu oldalon.

A közlemény szerint a rendőrök és a katonák megakadályozták, hogy 76 ember illegális belépjen az országba, 70 migránst pedig a kerítés közelében feltartóztattak és visszakísértek az ideiglenes biztonsági határzáron túlra. Az ország belső részén 7 határsértőt elfogtak a rendőrök.

Kommentek:

Top 0