• Külföld

Mindenki Trumpot támadta a tévévitán

"Az embernek bizonyos fokú rugalmasságot kell tanúsítania"- védekezett Trump, amikor azzal támadták, hogy gyakran változtatott a véleményén, az iraki háborúról, a bevándorlásról, a szíriai menekültekről, és még az orosz elnökről is.

Detroitban rendezték meg az amerikai republikánus párti elnökjelölt-aspiránsok újabb országos tévévitáját, már csak négy résztvevővel. A vitán Donald Trump, Ted Cruz texasi szenátor, Marco Rubio floridai szenátor, és John Kasich ohiói kormányzó vettek részt.

Mindenki Trumpot támadta,  kiderült, hogy gyakran változtatott a véleményén, például az iraki háborúról, a bevándorlásról, a szíriai menekültekről, sőt még az orosz elnökről, Vlagyimir Putyinról is. Trump kezdetben próbálta védeni álláspontját, de aztán megrántotta a vállát, és azt mondta: "az embernek bizonyos fokú rugalmasságot kell tanúsítania".

EZT IS AJÁNLJUK:

    Rubio felhánytorgatta Trumpnak, hogy a floridai Palm Beachben lévő country-klubjában külföldről hozatott munkásokkal dolgoztat. A floridai szenátor kérte tőle azt is, hogy hozza nyilvánosságra azt a videót, amely a New York Times vezető munkatársaival folytatott beszélgetésén készült. Ebben Rubio információi szerint Trump nyugtatni próbálta a liberális lap munkatársait, hogy például a bevándorlás kérdésében sokkal rugalmasabb, mint azt a nyilatkozatai sugallják. Trump elutasította a videó nyilvánosságra hozatalát, a klubjában dolgozókról pedig csak azt közölte, hogy idénymunkások.

    Az egyre valószínűbb elnökjelölt Trump többször is lekezelően kisfiúnak nevezte Marco Rubiót, majd szélhámosnak, mert szerinte a floridai szenátor túl sokat hiányzott a szenátusi szavazásokról.    

    Top 16