• Külföld
Faktor

Meztelenül lefilmezték: több pénzt kapnak az ügyvédek, mint az áldozat

A meztelenül lefilmezett sportriporternek átszámítva 15 és fél milliárd forint kártérítést ítéltek meg, mégis csak a töredékét kapja meg az ügy végén.

A Faktor is írt róla, hogy hatalmas kártérítést ítélt meg a nashville-i bíróság Erin Andrews sportriporternek azért, mert egy kukkoló lefilmezte meztelenül egy szállodai szobában. Michael Barrett 2008-ban egy ötperces videót készített a nőről, aztán feltette az internetre. Ezért korábban 2,5 év börtönre ítélte a bíróság.

Erin Andrews Foto: Europress - Mark Humphrey-Pool/GettyImages

Erin Andrews Foto: Europress - Mark Humphrey-Pool/GettyImages

Andrews a férfit és a nashville-i Marriott hotelt is beperelte. A bíróság úgy döntött, hogy 55 millió dollár kártérítés jár neki. A TMZ kiszámolta, hogy végül mennyi pénzt kaphat kézhez a nő a 15 és fél milliárd forintos kártérítésből.

EZT IS AJÁNLJUK:

  Megdöbbentő eredmény jött kiAz összeget két részre osztotta a bíróság. Michael Barrettnek 28 millió, a szállodának a maradék 27 millió dollárt kell kifizetnie. Arra viszont semmi esély, hogy Barrett valaha egy fillért is ki tud fizetni Andrewsnek.

  A Marriott egészen biztos, hogy fellebbez az ítélet ellen. Ez pedig megnyitja az utat a felek megegyezése felé. Ebbe valószínűleg a nő is belemegy, mert az olyan esetekben, amikor nem történt fizikai sérülés, „csak” lelki fájdalom érte az áldozatot, nagyon nehéz a sérülés mértékét bizonyítani. Könnyen megeshet, hogy a fellebbezést tárgyaló bíróság máshogy dönt, és nem ítél meg ekkora kártérítést.

  Az ügyvédek örülhetnek. Foto: Europress - Mark Humphrey-Pool/GettyImages

  Az ügyvédek örülhetnek. Foto: Europress - Mark Humphrey-Pool/GettyImages

  Jogi szakértők szerint a megegyezés valahol 20 millió dollár körül lehet. Ennyit fog fizetni a Marriott a megalázott sportriporternek. Neki ebből a pénzből kell kifizetnie az ügyvédeket. Ők általában a kártérítés 40 százalékát kérik el az ügyfelektől, ha nyernek, ez pedig 8 millió dollár. Így Andrewsnek marad 12 milliója, amiből még lejön 1 millió dollár, amit a per előkészítésére költöttek.

  A rossz hír az a sportriporternek, hogy azokban a kártérítési esetekben, amikor nem történt fizikai bántalmazás, adózni kell a megítélt pénz után. Így az állam is levesz 5 millió dollárt az áldozat bankszámlájáról.

  Erin Andrewsnak marad összesen 6 millió dollárja a 2008-óta húzódó ügy végén. Átszámítva a megítélt 15,5 milliárd forint egytizede, körülbelül másfél milliárd forint. Kevesebb, mint amennyit az ügyvédek kaptak és csak alig több, mint amennyi az államnak jár belőle.  

  Andrews kevésbé lehet vidám. Foto: Europress - Mark Humphrey-Pool/GettyImages

  Andrews kevésbé lehet vidám. Foto: Europress - Mark Humphrey-Pool/GettyImages

  Top 16