Faktor

Minden terrorista egykori menekült, ezért is veszélyes a német menekültpolitika a világ egyik legnagyobb színházrendezője szerint és lemondta hamburgi rendezését

Lemondta hamburgi rendezését a világ egyik legnagyobb színházrendezőjének tartott lett Alvis Hermanis. A Die Welt számolt be erről elsőként.

Alvis Hermanis azt mondta, hogy álságos egyszerre gyászolni a párizsi terrortámadások 130 áldozatát és egyúttal úgy befogadni a migránsokat, ahogy Németország teszi. Alvis Hermanis azt mondta, hogy nem állítja, hogy minden migráns terrorista lenne, de azt igen, hogy minden terrorista vagy ő maga volt migráns, vagy migráns gyereke. Szerinte ezért is veszélyes Németország menekültpolitikája. A Die Welt bírálta Alvis Hermanis megjegyzését, gondolkodását.

Alvis Hermanis arról is beszélt, hogy háborús helyzet van, és véget kell vetni a politikai korrektség idejének.

A lett rendezőt a svájci DU magazin a világ tíz legbefolyásosabb színházművésze közé választotta néhány évvel ezelőtt, Frank Castorf, Romeo Castellucci, Christoph Marthaler vagy Krzysztof Warlikowski mellett. Korábban Európa-díjjal és Sztanyiszlavszkij-díjjal is kitüntették. A rigai színház mellett a legnagyobb osztrák és német színházakban rendezett, tegnapelőtt mutatták be a párizsi Operában Faust elkárhozása-rendezését Jonas Kaufmann főszereplésével, a jövő év elején pedig a milánói Scalában rendez.

Top 0