• Külföld
Faktor

Bármit megivott élő adásban ez a férfi: követői kívánsága miatt tragikus véget ért a műsor

A kínai férfit egy taxis vitte kórházba.

Meghalt egy 29 éves férfi Kínában, miután három hónapon keresztül minden este élőben közvetítette, ahogy üvegnyi alkoholokat iszik meg egy húzásra – jelentette a Shanghaiist. A csak Chu néven említett férfi a Liaoliao nevű alkalmazáson keresztül szórakoztatta közönségét. A férfi bármit megivott, amit követői javasoltak neki.

A Dalian városában élt férfi egyik barátja a The Paper című kínai lapnak elmondta, hogy Chu egyre magasabbra és magasabbra helyezte a lécet, és egyre nagyobb őrültségeket művelt, csak azért, hogy több pénzt kapjon nézőitől. Egyszer még egy étolajos üveget is meghúzott, miután ezt kérték tőle.

A nézők még akkor is ivásra sarkallták, amikor a kamera előtt elhányta magát, rángatózni kezdett, és közölte, hogy már nem tud többet inni.

A férfi végül december 31-én halt meg, miután egy boltból közvetítette, ahogy húzóra megiszik egy üveg alkoholt. Taxival akart hazamenni, de a sofőr látta, hogy milyen rosszul van, és inkább egy kórházba vitte. Ott azonban már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

Az esetről szóló beszámolókból nem derült ki, hogy pontosan mi okozta Chu halálát, aki az életveszélyes mutatványokkal naponta nagyjából 20 ezer forintot keresett.

A férfi halálával azután kezdett el foglalkozni a kínai sajtó, hogy a Liaoliao bejelentette, megszüntetik a streamelési lehetőséget. A Shanghaiist cikke szerint a cég csak annyit közölt magyarázatképpen, hogy a kínai internettisztító kampány útmutatásainak megfelelően „önreflexiót” tartanak.

Kommentek:

Top 0