• Külföld
Faktor

Potyognak az emberek, a szélvihar miatt leállt a légi- és földi közlekedés is

Hollandiában több mint 100 kilométer óránkénti sebességgel fúj a szél. A repülőket nem indítják el, a vonatok sem járnak, de a gyalogos közlekedés is nehézkes, ugyanis szó szerint elfújja az embereket a szél.

Minden csütörtöki járatot felfüggesztettek a viharos erejű szél miatt az amszterdami Schiphol repülőtéren - írja az MTI.

A légikikötő tájékoztatása szerint további értesítésig mind a 260 járatot felfüggesztették az akár 140 kilométeres sebességű széllökések miatt.

EZT IS AJÁNLJUK:

  KLM holland nemzeti légitársaság már korábban bejelentette, hogy törli a mintegy 220 csütörtöki járatát, miután a meteorológiai szolgálat kiadta a legmagasabb fokú riasztást az ország nagy részére.

  A holland vasúttársaság leállította a vonatközlekedést az egész országban, és a közutakon is forgalmi káoszt okozott az extrém időjárás. Érkeztek hírek kisebb, személyi sérüléssel nem járó balesetekről is.

  Helyi sajtójelentések szerint az erős szél Belgiumban is komoly károkat és közlekedési zavarokat okozott, a genti kikötőt ideiglenesen le is kellett zárni.

  Az ország északi részén reggel elrendelték a második legmagasabb szintű riasztást az erős széllökések miatt. Brüsszelben számos parkot bezártak, illetve több vonalon is leállították a villamosközlekedést.

  A szél országszerte fákat csavart ki, érkeztek jelentések letört ágakról, amelyek vezetékeket szakítottak le, épületeket és kerítéseket rongáltak meg, több helyen forgalmi akadályt okozva.

  A brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren egyelőre zavartalan a forgalom, a charleroi-i légikikötőben azonban rövid késésekre lehet számítani. 

  Frissítés:

  Közben Németországban is súlyos a helyzet. Az észak-rajna-vesztfáliai vonatközlekedés teljesen leállt csütörtök délelőtt, a német vasúttársaság óvintézkedésként állította le a vonatokat, a Friederike nevű vihar ugyanis hatalmas erővel tombol. Egyelőre nem derült ki, hogy mikor állhat helyre a közlekedés - írja a The Local.

  Kommentek:

  Top 16