• Külföld
Faktor

Milliomosok versengtek a 17 éves lányért, 500 tehénért és három autóért kelt el

Hat gazdag üzletember és magas rangú kormányzati tisztségviselő is versenybe szállt érte.

A legdrágább afrikai menyasszonyként vált ismertté egy 17 éves dél-szudáni lány, miután szülei egy közösségi oldalon keresztül árverést szerveztek a kezéért, és több multimilliomos férfi harcolni kezdett érte. Hat gazdag üzletember és magas rangú kormányzati tisztségviselő is versenybe szállt a Nyalong Ngong Deng nevű lányért.

A lány kezét végül Kok Alat nyerte el, aki 530 darab tehenet, három V8-as Toyotát, valamint majdnem 3 millió forintnak megfelelő készpénzt ajánlott fel érte a szüleinek - írja a pulse.com.gh.

A férfi előző hét pénteken már össze is házasodott megvett menyasszonyával, a dél-szudáni fővárosban tartott esküvőn. A lány és családja a dinka néphez tartozik, ahol megszokottnak számít a lányos szülőknek adott hozomány. A férfinak ugyanis bizonyítania kell a szülők előtt, hogy el tudja tartani lányukat.

Nyalong Ngong Deng elárverezése nagy visszhangot kapott szerte Afrikában, köszönhetően a közösségi oldalaknak. Az esetre a nők jogait védő ügyvédek a hozománykultúra szigorú szabályozását kezdték el követelni, mert az súlyosan sérti a nők emberi jogait. Első lépésként azt szeretnék elérni, hogy a lányoknak legyen joguk nemet mondani a házasságra.

Top 0