• Külföld
Faktor

Milliókat költött el, halott szomszédja számlájára vett pizzát egy férfi

Megtalálta a lakásban a holttestet, de nem értesítette a hatóságokat.

Akár börtönbe is kerülhet az az észak-ír, 24 éves férfi, aki nem szólt a hatóságoknak, hogy meghalt a szomszédja és még lopott is tőle. Robert Sharkley belfasti ismerőse, Marie Conlon hitelkártyáját használta fel, hogy pizzát rendeljen magának - két éven át összesen 6000 font, vagyis 2,2 millió forint értékben.

A nő 2015 januárjában hunyt el, nagyon zárkózottan élt, családjával is alig tartotta a kapcsolatot - írja a BBC. Sharkley októberben vette észre, hogy Conlon postaládájából már kilógnak a levelek, ezért berúgta az ajtaját. A lakásban talált egy kézitáskát és pénzt is, ekkor 50 fontot (18 ezer forintot) vitt magával. Közben a holttestet is megtalálta, de nem értesítette a rendőröket, azt mondja, azért nem, mert félt tőlük, próbaidőn volt ugyanis egy korábbi ügy miatt.

A férfi megtalálta elhunyt szomszédja hitelkártyájának adatait, és két év alatt csaknem 6000 font, 2,2 millió forint értékben vett vele pizzát. Mivel a férfi mindig szardellával kérte az ételt, a pizzéria munkatársai el is nevezték őt Halsrácnak. Idővel azonban a rendőrség is megjelent a halott házánál - hamar fény derült a szomszéd lopására, ezért Robertet letartóztatták.

EZT IS AJÁNLJUK:
    Kommentek:

    Top 16