• Külföld
Faktor

Migránstáborban vettek őrizetbe egy terrorista vallási vezetőt

Az Iszlám Államot és a Charlie Hebdo francia szatirikus lap szerkesztősége elleni terrorista merényletet éltette az a huszonkét éves szomáliai imám, akit az olasz hatóságok egy migránstáborban őrizetbe vettek.

Angelino Alfano olasz belügyminiszter szerint a szomáliai férfit kiutasítják Olaszországból. A férfi migránsként érkezett Olaszországba, és a Molise tartományban lévő befogadóállomáson helyezték el, ahol imámnak jelentkezett. Az olasz hatóságok az utóbbi három hónapban rejtett kamerákkal figyelték. Kiderült, hogy vallási vezetőként, a tábor muszlim tagjainak mondott beszédeiben a szomáliai az Iszlám Állam terrorakcióit éltette, közöttük a Charlie Hebdo elleni merényletet, amelyben tavaly januárban tizenketten haltak meg. Videofelvételeket is mutatott híveinek dzsihadista fegyveresek akcióival. 

Társainak a szomáliai férfi azt mondta, hogy amint megkapja Olaszországban a menekültstátust, Szíriába utazik, és az Iszlám Államhoz csatlakozik, majd visszatér Rómába és egy pályaudvaron követ el merényletet. Az imámot a terrorizmusellenes olasz nyomozó-igazgatóság vette őrizetbe.   

EZT IS AJÁNLJUK:

    Top 16