• Külföld

Szándékosan migránsokkal gyengíti Európát Oroszország, a NATO parancsnoka szerint

" Az Iszlám Állam beszivárog, és "rákként terjed" a menekülthullámban", mondta a tábornok, aki arról is beszélt, hogy Oroszország szándékosan gyengíti Európát.

Philip Breedlove amerikai tábornok szerint Oroszország szíriai bombázása okozza az európai migránsválságot. Példaként említette a kazettás bombák bevetését, amiknek elmondása szerint semmilyen katonai hasznuk nincs, egyetlen célt szolgálnak, a lakosság terrorizálását, hogy minél többen keljenek útra.

Breedlove szerint korábban valódi menekültáradatról volt szó, mára viszont mindennapossá vált, hogy a menedékkérők között "bűnözők, terroristák, idegen harcosok" jutnak be Európába. Szerinte a migránshullámmal ma már egyre nagyobb számban érkeznek Európába terroristák, akik a migránsválságot használják fel céljaikra, az Iszlám Állam beszivárog, és "rákként terjed" a menekülthullámban.

EZT IS AJÁNLJUK:

    John McCain republikánus szenátor, a bizottság elnöke a meghallgatáson az orosz kormányt azzal vádolta, hogy a tűzszünet ellenére is folytatja bombatámadásait szíriai csoportok ellen.

    "Ebben a bizottságban senki sem lepődik meg azon, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök parancsára az orosz gépek a szíriai "úgynevezett tűzszünetnek" már a második napján újból bombázták Szíriát, hogy segítsék a gyilkos Aszad-rezsimet - mondta McCain szenátor. "Azt is mondta, hogy "biztos vagyok abban, hogy Oroszország azt mondja majd: célpontjai csakis terroristák voltak".    

    Top 16