• Külföld
Faktor

Molesztáló migránsok tartják rettegésben a várost

A szerbiai Zombor külvárosában, Sikara negyedben vonultak utcára a lakók, akiknek az afgán és pakisztáni migránsok megkeserítik a mindennapjaikat.

Fotó: Europress / Oliver Bunic - AFP

Fotó: Europress / Oliver Bunic - AFP

A város határában lévő befogadó állomáson korábban migránscsaládok éltek, akikkel a helyieknek semmi bajuk nem volt, sok esetben még támogatták is a békés menekülőket. Most azonban magányos férfiak több csoportja is érkezett a táborba, akik felforgatják Zombor életét - írja a Vajma.

A migránsok bemennek az udvarokba, ijesztgetik a lakosságot, fényképezik a házakat és a gyerekeket. A kicsiket már nem is merik kiengedni az utcára a szülők, de sötétedés után már a nők sem szívesen lépnek utcára. Voltak gyerekek, akikbe többször is belekötöttek a migránsok, egy tinilányt pedig körülálltak, és szexuális jellegű sértéseket vágtak a fejéhez, de szerencsére nem értek hozzá.

Az egyik asszony elmondta, boltot működtet a házában, de már sem az udvaron, sem a boltban nem érzi biztonságban magát, mert már többször előfordult, hogy a hívatlan vendégek egyszerűen letelepedtek az udvarán, és csak nehezen sikerült őket elzavarnia.

A tiltakozás szerdán kezdődött, és a lakók addig nem hagyják abba, amíg az illetékesek nem tesznek biztonsági óvintézkedéseket a lakosság védelme érdekében. A megkérdezettek mindegyike elmondta, nem a befogadó hely ellen van kifogásuk, hiszen amíg ott békés migránsokat szállásoltak el, addig senkinek semmi baja nem volt velük, viszont a csoportokba verődve kószáló fiatal férfiak félelmet keltenek a lakosságban.

A táborban jelenleg 400-an élnek, a zomboriak pedig azt szeretnék elérni, hogy az illetékesek korlátozzák a migránsok éjszakai szabad mozgását, illetve felügyeljék a városnegyedben található befogadó központba újonnan érkezőket.

Kommentek:

Top 0