• Külföld
Faktor

Mezőn táboroznak a migránsok, Magyarországra szöknének

Közel negyven iraki és szíriai bevándorló vert tábort Temesvár határában a mezőn - jelentette a Mediafax hírügynökség.

Illusztráció (Fotó: Europress / Federico Scoppa - AFP)

Illusztráció (Fotó: Europress / Federico Scoppa - AFP)

Az illegális táborra a Pressalert.ro temesvári hírportál figyelt fel a múlt hét végén. A migránsok egy közeli bevásárlóközpontnál kidobott csomagolóanyagokból, kartonokból és fóliákból készítettek rögtönzött sátrakat maguknak. A csoportban nők és gyermekek is vannak.

A portál híradása után a rendőrség ellenőrizte a táborozókat. Megállapították, hogy mind menedékjogért folyamodtak Romániában, és a román állam valamely befogadóközpontjában kaptak elhelyezést, de nem maradtak a számukra kijelölt helyen.

A Mediafax szerint a rendőrség a temesvári befogadóközpontba kísérte őket, de ez a központ megtelt, és nem tud több migránst fogadni. Arra kérték a bevándorlókat, hogy térjenek vissza azokba a befogadóközpontokba, amelyekben elhelyezték őket. Ezt azonban a csoport tagjai megtagadták.

A Mediafax rendőrségi forrásokra hivatkozva hozzátette: a migránsok azért nem akarnak visszatérni a számukra kijelölt befogadóközpontokba, mert a román-magyar határ közelében szeretnének maradni, hogy alkalomadtán megpróbáljanak átszökni a (belső határellenőrzés nélküli) schengeni övezetbe.

Kommentek:

Top 0