• Külföld
Faktor

A migránsgyerekek nem tanulhatnak ingyen

Marine Le Pen a szélsőjobboldali Nemzeti Front jelöltjeként indul a francia elnökválasztáson - most az ország lakosait védő törvénytervezeteiről nyilatkozott.

Fotó: Europress / Alain Jocard - AFP

Fotó: Europress / Alain Jocard - AFP

Le Pen olyan törvényekben gondolkodik, amelyek elrettentenék Franciaországtól a migránsokat és a gazdasági bevándorlókat - írja a CNN.

„Úgy gondolom, hogy az ingyenes és kötelező oktatás, amely az illegális migránsok gyerekeire is kiterjed, további migrációt serkent”

- mondta Le Pen.

Elnökként a más országokból érkező bevándorlók esetében bevezetne egy „várakozási időt” – csak egy meghatározott idő után részesülhetnének a közszolgáltatásokból és a szociális juttatásokból. A nyíltan multikulturalizmus-ellenes Le Pen szerint ugyanis a francia szociális rendszer jelenleg teljesen túlterhelt, ezért úgy tisztességes, ha az előnyökből előbb a francia állampolgárok részesülnek. A szélsőjobb vezetője szerint azoknak, akik az országba érkeznek, tisztelniük és alá kell vetniük magukat a francia kultúrának. Le Pen arról is beszélt, hogy adott esetben a brit példát követve kivezetné Franciaországot az EU-ból.

Le Pen elképzelései sok francia szavazatot hozhatnak tavasszal az elnökválasztáson – ahol őt tartják az egyik legnagyobb esélyesnek. A mostani közvélemény-kutatások alapján csak a jobboldali Francois Fillon áll jobban nála, de a szakértők biztosra veszik: kettejük között dől el a verseny.

Kommentek:

Top 0