• Külföld
Faktor

Háborút indítottak a migránsok - ez kell nekik

Furcsa belháborúba süllyedt Párizs: az észak-afrikai migránsok a kínaiakkal szeretnének leszámolni, mert a vagyonukra fáj a foguk.

Fotó: Europress / Francois Guillot - AFP

Fotó: Europress / Francois Guillot - AFP

2016-ban több mint 200 olyan esetben intézkedtek a rendőrök, mikor a mostanság érkezett észak-afrikai fiatalok kínaiakat támadtak meg - írja az Express.

Az észak-afrikai migránsokra mindenki úgy gondol - nem véletlenül -, hogy túl magasak az igényeik, áldozatnak állítják be magukat, akik megérdemlik a támogatást. A migránsbandák pedig teljesen azonosultak ezzel a szereppel. Ezzel szemben a kínaiak sokkal nagyobb megbecsültségnek örvendenek: szorgalmasan dolgoznak, és rendesen adóznak is. Ez az ellentét viszont nem arra ösztönzi az afrikai migránsokat, hogy kövessék a kínai példát – hanem arra, hogy megszerezzék az ázsiaiak vagyonát.

A kínai Woo azt mesélte, hogy hozzá néhány migráns tört be novemberben: egy késsel fenyegették őt és a feleségét is, őt többször is fejbe verték, majd az értékeikkel együtt távoztak. Woo azóta retteg, és egyre több kínai állítja: már nem érzi magát biztonságban Párizsban. Egy nő pedig arról mesélt, hogy a migránsok 10 évesnél fiatalabb gyerekekre is késekkel támadtak.

Múlt nyáron egy kínai férfit meggyilkoltak. Ekkor több észak-afrikai migráns is nyilatkozott a sajtónak, azt mondták,

nem fair, hogy a kínaiak ilyen gazdaggá váltak, ezért nem is baj, ha megölik őket.

A párizsi rendőrség pedig a panaszok szerint nem ártja bele magát az „idegenek háborújába”. Kevés esetet vizsgálnak ki, és inkább nem hergelik az afrikai bandákat.

Kommentek:

Top 0