• Külföld
Faktor

A polgármester megtiltotta, hogy segítsenek a migránsoknak

Calais polgármestere bekeményített: megtiltotta mindenkinek, hogy ételt osztogassanak a migránsoknak.

Fotó: Europress / Dimitar Dilkoff - AFP

Fotó: Europress / Dimitar Dilkoff - AFP

Natacha Bouchart ezzel az intézkedéssel szeretné megelőzni azt, hogy a kikötővárosban újraépüljön a spontán sátortábor, a Dzsungel - írja az Independent.

Az Egyesült Királyságba való átjutás reményében a migránsok egyre nagyobb csoportokban térnek vissza a tengerparti városokba. Ha a lakosok vagy különböző civilszervezetek ételt osztanak, zuhanyzókat telepítenek, vagy más módon segítik a migránsokat, Calais és a környék újra visszasüllyed abba a kaotikus helyzetbe, amelyet hosszú évek után múlt októberben sikerült felszámolni a Dzsungel elbontásával. Bouchart ezért döntött a törvényi tiltás mellett: szerinte ebben a helyzetben csak így lehet garantálni a lakosok biztonságát.

A jótékonysági szervezetek szerint viszont semmi nincs, ami megállíthatná őket humanitárius céljaik teljesítésében. Több csoport szerint is a politikusasszony tiltása a magányos migránsgyerekeket veszélyezteti a legjobban, hiszen a felnőtteknél rendszerint van valamennyi pénz, valahogy mindig sikerül ételhez jutniuk.

Jelenleg 400-nál is több migráns vár az illegális átjutásra az egykori Dzsungel területén – többségében kísérő nélküli gyerekek.

Kommentek:

Top 0