• Belföld
Faktor

Rengeteg migránst találtak a magyar autópályákon hajnalban

Huszonnyolc illegális migránst találtak a rendőrök az éjszaka egy furgonban Baranya megyében, harmincat pedig az M6-os autópálya mellett igazoltattak.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei szerdán hajnalban az M60-as autópályán a szajki pihenőnél ellenőriztek egy mikrobuszt és utasait. A rendőrök megállapították, hogy a járművet vezető 50 éves abonyi férfi 28, magát pakisztáni állampolgárnak valló személyt akart jogellenesen külföldre juttatni.

Az elfogott migránsok nem rendelkeztek a schengeni tagállamokba történő beutazáshoz és tartózkodáshoz szükséges okmányokkal, továbbá sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni.

A rendőrök a furgont lefoglalták, az abonyi férfit elfogták, majd előállították. A férfit embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásának indítványozására.

Ugyanekkor az M6-os autópálya és az 57-es út csomópontjának közelében 30 illegális migránst tartóztattak fel a rendőrök. A férfiakból álló csoport tagjai közül 12 fő afgán, 12 fő pakisztáni, 6 fő pedig indiai állampolgárnak vallotta magát, de náluk sem voltak iratok.

Az 58 illegális migránst a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz - írja a police.hu.

Kommentek:

Top 0