• Külföld
Faktor

Elvették a zsírkrétákat a firkáló migránsoktól

Egy amerikai befogadó központban a felügyelők elvették a migránsgyerekektől a zsírkrétákat, miután több asztalt is összefirkáltak - az eset hatására botrány robbant ki.

Illusztráció

Illusztráció

A lépésre azután szánta rá magát a központ vezetése, hogy a dolgozóik többször is panaszkodtak arra, hogy a gyerekek mindent összefirkálnak. A texasi Karnes őrzött befogadó központ rendszeresen áll a támadások kereszttüzében, de most újabb botránynak lett a főszereplője - írja a Guardian.

A központban közel 600 anya és gyerekeik élnek – az Egyesült Államokban ezen kívül még két olyan létesítmény van, amelyben bűncselekményt vagy illegális határátlépést elkövető migráns anyákat és gyerekeiket őrzik. Mindhármat még Obama hozta létre, a sokat kritizált határvédelmi projektje részeként. Bár Trump rendszeresen vitatta a lassan leköszönő elődje döntéseit, ezt a programot még több központra szeretné kiterjeszteni.

Az őrizet szóvivője szerint a tiltást azután vezették be, hogy néhány gyerek múlt héten színezés közben összefirkálta a látogatószoba asztalait, komoly károkat okozva ezzel. A szóvivő szerint a korlátozás csak a látogatható szektorokban él, az épület többi részén a gyerekek bármilyen játékot használhatnak. A bent élő anyák szerint azonban ez egyrészt nem igaz, másrészt ellentétes hatást vált ki: mivel a gyerekek még túl kicsik ahhoz, hogy olvassanak, így rajzolás híján csak hangosan tudnak játszani, amivel őket és az őreiket is zavarják.

Kommentek:

Top 0