• Krimi
Faktor

Megerőszakolt nő ment a rendőrségre, de őt tartóztatták le

Feljelentést akart tenni a londoni rendőrségen egy fiatal migráns, akit megerőszakoltak, mégis az ő kezére került bilincs.

A húszas éveiben járó migráns egy németországi eset miatt ment a rendőrségre: egy csapat férfi elrabolta, és többször is megerőszakolta őt. Mikor sikerült elszöknie tőlük, az Egyesült Királyságba menekült, ám a határt illegálisan lépte át, egy kamionban rejtőzve jutott az országba - írja az Independent.

A rendőrök azonban a vallomás végére letartóztatták a nőt, és átadták a bevándorlási hivatal illetékeseinek, hogy döntsenek a további sorsáról.

Az eset hallatán felháborodtak az emberi jogi szervezetek, mert szerintük annak ellenére, hogy a nő bűncselekmény áldozata lett, a rendőrök őt kezelték bűnösként. Állításuk szerint nem ez az első eset, hogy a hatóságok így lépnek fel a megerőszakolt migránsokkal szemben, akik már így is eleget szenvedtek, hiszen el kellett menekülniük hazájukból, út közben több tortúrát is átéltek, és ahelyett, hogy a brit rendőröktől védelmet kapnának, kitoloncoltatják őket.

Kommentek:

Top 0