• Krimi
Faktor

Gyerekek szeme láttára késelte halálra a férfit a migráns

Most tárgyalja egy londoni bíróság a szomáliai Mohammed Abdillahi ügyét, aki márciusban egy ismerősével "vadállati módon" gyilkolta meg Augustus Fentont.

A bíróság bűnösnek találta a drogdílerként dolgozó illegális határátlépőt, aki úgy akarta elkerülni az igazságszolgáltatást, hogy önként kérvényezte kitoloncolását, még mielőtt kiderült, hogy ő gyilkolt - írja a Daily Mail.

A 25 éves Abdillahi három barátjával kezdte el kergetni március 28-án délután egy londoni utcán a 27 éves Fentont, akit járókelők, köztük gyerekek szeme láttára a földre löktek, és ütni-verni kezdtek. A férfi kiabálásra testvére, Elijah is odarohant, de a migránsbanda őt sem kímélte, mindkét férfit megkéselték, majd elmenekültek a helyszínről.

Augustus másnap reggel meghalt a kórházban, bátyja maradandó sérüléseket szenvedett. Bár a támadást rögzítették a biztonsági kamerák, a rendőrség ekkor még nem tudta, ki áll a brutális támadás hátterében. Abdillahi ezt akarta kihasználni: mivel illegálisan érkezett az országba, jelentkezett a bevándorlásügyi hivatalnál, és papírjai hiányára hivatkozva kérte, hogy toloncolják vissza Szomáliába. Ez majdnem meg is történt, de az utolsó pillanatban kiderült a szerepe, így Afrika helyett börtönbe került.

A tárgyaláson tagadta a gyilkosságot: állítása szerint ő csak egyszer pofozta fel Fentont egy rasszista megjegyzés miatt, majd továbbállt, nem is látta a támadást. Társait a rendőrök még keresik, a bíróság pedig nem hitte el a történetét. A támadás mögött pedig valószínűleg kábítószer-kereskedelem áll.

Kommentek:

Top 0