• Tech
Faktor

Káosz a számítógépeken, újabb frissítés jön az Ön gépére is

A korábbi javítások csak még használhatatlanabbá tették a számítógépeket, miután kiderült, hogy két súlyos biztonsági rés is található azokon.

Rendkívüli biztonsági frissítést bocsátott ki a Microsoft Corp. amerikai számítástechnikai óriás hétfőn, hogy kiiktassa az Intel processzorgyártó hibásnak bizonyult utóbbi javítócsomagját, amely az elmúlt évtizedek két legnagyobb biztonsági rését lett volna hivatott befoltozni.

A piacvezető processzorgyártó cég egy hete arra kérte a felhasználókat, hogy egyelőre ne telepítsék javításait, mert a frissítés futtatása után a számítógépek a normálisnál többször indultak újra és más "kiszámíthatatlan" jelenségeket is produkáltak.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A Microsoft hétfői közleménye szerint ezúttal egy "pályán kívüli" frissítést készítettek, amely kifejezetten az Intel által a Spectre biztonsági résre kiadott javításának 2-es változatát hivatott kiiktatni.

    A legújabb frissítést mintegy négy héttel azután kellett kiadni, hogy az Intel megerősítette, chipjei két súlyos - Meltdownnak és Spectre-nek nevezett - biztonsági rést tartalmaznak, amelyek lehetővé teszik, hogy hackerek érzékeny információkat tulajdonítsanak el szinte bármilyen korszerű számítástechnikai eszközről.

    A Windows operációs rendszerek gyártója szerint az Intel hibás javítócsomagja által kiváltott rendszerhibák egyes esetekben adatvesztést okozhatnak - írja az MTI.

    Kommentek:

    Top 16