• Külföld
Faktor

Mick Jagger volt feleségét veszi el a 86 éves médiamágnás

A londoni Timesban jelentette be Rupert Murdoch médiamágnás, hogy eljegyezte a volt szupermodellt, Jerry Hallt, aki korábban a Rolling Stones frontemberének, Mick Jaggernek az élettársa volt.

A 84 éves Murdoch és az 59 éves Hall négy hónapja van együtt, és Los Angelesben jegyezték el egymást, ahová a Golden Globe-gála miatt utaztak.

Az ausztrál származású amerikai üzletember a világ második legnagyobb médiabirodalmának, a News Corporationnak az alapítója és elnöke. Murdoch apjától örökölte az ausztráliai News Limitedet, amellyel először Ausztráliában és Új-Zélandon terjeszkedett, majd angol lapokat vásárolt meg. 1974-ben költözött New Yorkba, hogy az amerikai piacra is belépjen. Médiabirodalmába tartozik többek között az angol Sun és Times, az amerikai New York Post és Wall Street Journal, számos ausztrál és új-zélandi lappal együtt. Emellett a HarperCollins könyvkiadó is a News Corporation tagja. Murdoch emellett a tévé- és filmiparban is jelen van, az ő érdekeltségébe tartozik a 21th Century Fox médiavállalat, amely többek között a Fox tévécsatornák és a 20th Century Fox stúdió tulajdonosa.

Jerry Hall és Rupert Murdoch a Golden Globe-gálán (fotó: Europress - Jason Merritt / Getty Images)

Jerry Hall és Rupert Murdoch a Golden Globe-gálán (fotó: Europress - Jason Merritt / Getty Images)

EZT IS AJÁNLJUK:

    A médiamágnásnak ez egyébként már a negyedik házassága lesz, az eddigi háromból összesen hat gyereke született. Hall hivatalosan még nem volt házas, ugyanis Mick Jaggerrel 1990-ben Balin kötött házasságát később érvénytelennek nyilvánították. Hallnak négy gyereke van Jaggertől, a legfiatalabb, Gabriel Luke 1997-ben született.  

    Az eljegyzést a londoni Times január 12-i számában jelentették be. A Guardian azt írja, hogy a kifejezetten szűkszavú, pár soros bejelentésért Murdochnak körülbelül 120 ezer forintnak megfelelő összeget kellett volna fizetnie, de mivel a Times is az ő médiavállalatához tartozik, elképzelhető, hogy erre nem volt szükség.

    A lap a bejelentés mellett idézte a Murdoch család szóvivőjét is, aki azt mondta, hogy a pár nagyon élvezte az együtt töltött hónapokat, és izgatottak az esküvő és a közös jövő miatt.

    Top 16