• Sport
Faktor

Michelisznek Portugáliában is sikerült szereznie egy dobogós helyezést

Két Honda zárt a dobogón a túraautó-világbajnokság (WTCC) Portugál Nagydíj fő futamán: Thiago Monteiro rajt-cél győzelmet aratott, Michelisz Norbert pedig megtartotta harmadik helyét a rajt után.

Fotó: michelisz.hu

Fotó: michelisz.hu

A fordított rajtrácsos nyitó futamon a nyolcadik helyről rajtolt, és ott is ért célba a Honda magyarja. A fő futam rajtjánál Rob Huff támadta Micheliszt, aki azonban vissza tudta verni csapattársa kísérletét, így mindenki maradt a helyén.

A második körre Michelisznek már 1,7 másodperces előnye lett a harmadik helyen Huff-fal szemben, de aztán Muller mögött nem tudott tovább gyorsulni, így az ötödik körre az angol visszazárkózott rá, sőt nyomás alá helyezte Norbit. A Muller, Michelisz, Huff hármas között hasonló vonatozás alakult ki, mint a nyitó futamon a Björk, Huff, Michelisz trió között volt.

A táv felére a hármas négyessé duzzadt, ugyanis utolérték az élen autózó, de az autójára panaszkodó Tiago Monteirót is. Az utolsó előtti körben aztán Huff ugyanott és ugyanúgy próbálta meglepni Norbit, ahogyan a nyitó futamon megelőzte Björköt, ám Norbi jól védekezett. Az első futamhoz hasonlóan Michelisz Norbert újra megőrizte rajtpozícióját, ami ezúttal dobogót ért.

A fő futamon szerzett 15 ponttal Michelisz Norbert összesen 22 pontot gyűjtött Vila Realban. A három Honda a hétvége után a következő pontszámokkal áll a bajnokságban: Monteiro 143 pont, Michelisz 127, Huff 125.

Forrás: michelisz.hu

Kommentek:

Top 0