• Sport
Faktor

Michelisz két dobogós hellyel zárt a legendás Nordschleifén

Mindkét futamon dobogóra állt Michelisz Norbert, a Honda gyári csapatának magyar pilótája a túraautó-világbajnokság (WTCC) idei szezonjának ötödik állomásán, a legendás nürburgringi Nordschleifén.

Az első versenyen Michelisz visszacsúszott a nyolcadik helyre a rajt után, majd Bennani hibáját kihasználva egy helyet javított. Motorhiba miatt Björk a második helyről kiállt, majd az utolsó körben Coronel bal első kereke nagy sebességnél felrobbant, ami után a szalagkorlátnak csapódott. Ezt követően a versenyt addig vezető Monteiro is nekicsapódott a szalagkorlátnak, Müller nem tudta kikerülni, így nekiment. Michelisz szerencsére mindkét balesetet megúszta, és végül harmadik lett.

Monteiro balesete:

A második versenyen Coronel, Müller és Monteiro sem tudott elindulni, Monteirót kórházba is vitték kivizsgálásra. Michelisz így a második helyről rajtolhatott, az élre is állt, de nem tudta sokáig maga mögött tartani Lópezt. A privát Citroënnel versenyző Chiltont viszont nem engedte el a magyar versenyző, amiben segítette, hogy csapattársa, Huff folyamatosan támadta Chiltont.

López végül kettős győzelmet aratott, Michelisz pedig legjobb hondásként kétszer is dobogóra állhatott, a két futamon és az időmérőn 35 pontot gyűjtött be. Összesen 120 pontnál tart Michelisz, amivel beérte Monteirót (124) és Huffot (122), ez még változhat, ha elutasítják a Honda fellebbezését, pénteken a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) ugyanis utólag a magyar és a marokkói versenyekről is kizárta a japán márkával versenyző pilótákat.

A túraautó-vb idénye két hét múlva, Oroszországban folytatódik.  

Forrás: MTI, michelisz.hu

Top 0