• Sport

Michelisz hetedik lett egy izgalmas időmérőn

Elkezdődött a túraautó-világbajnokság (WTCC) idei szezonja, az első futamot Franciaországban rendezik. Szombaton megtartották az időmérő edzést, ahol Michelisz Norbert a hetedik helyen végzett.

Fotó: wtcc.com

Fotó: wtcc.com

A Paul Ricard-i pályán kezdetét vette a WTCC 2016-os szezonja. Ahogy korábban beszámoltunk róla, idén három magyar versenyzőnek is lehet szorítani a túraautó-világbajnokságban, mert két fiatal magyar versenyzővel indul a Zengő Motorsport. Mivel a Zengő autói nem készültek el, ezért csak egyik autójuk, Ficza Ferenc tudott csak bemutatkozni. Ő is csak két szabadedzésen és az időmérőn indult, a futamra nem engedélyezték a Zengő autójának indulását. Ficza utolsó, 17. helyen végzett az edzés első (Q1) szakaszában.

A Faktornak adott interjújában Michelisz Norbert elmondta, hogy reálisan nézve idén még nincs esélye világbajnokságot nyerni, de a Q1-ben mutatott teljesítménye kicsit izgalmasabb lett, mint amire számítani lehetett.

Michelisz Norbert számára jól kezdődött a franciaországi versenyhétvége, pénteken még ő volt a leggyorsabb Honda-versenyző. Ehhez képest a csúszós pályán az időmérő első szakaszában Michelisz az első gyors köre után folyamatosan csúszott hátra, az utolsó percben a kieső, 13. helyen állt. Végül a magyar versenyző javítani tudott, de félő volt, hogy elveszik a gyors körét, mert négy kerékkel elhagyta a pályát. Michelisz végül a 12. helyen továbbjutott a Q2-be.

Az időmérő második szakaszában Michelisz a hetedik helyet szerezte meg, így az első futamon a fordított rajtsorrend miatt a 4. helyről indul a Honda versenyzője. A második futamon az időmérőn megszerzett hetedik helyről rajtol Michelisz.

A legjobb hondás Monteiro lett, ő jutott be egyedüliként a Q3-ban a japán autóval. Az első ötbe nem került be a Volvo, viszont kisebb meglepetésre odaért Coronel a Chevrolet-val. Az első futamon – a fordított rajtsorrend miatt – a 10. helyen végző Huff fog az élről indulni.

A Q3-ban a tavalyi világbajnok, José María Lopez nyert, mert Müller a mért körén hibázott.

Az időmérő első 10. helyezettje:

1. Lopez, 2. Monteiro, 3. Müller, 4. Coronel, 5. Catsburg, 6. Bjork, 7. Michelisz, 8. Bennani, 9. Ekblom, 10. Huff

Top 0