• Sport

Michelisz hatodik lett az időmérő edzésen a Hungaroringen

A túraautó-világbajnokság harmadik helyszíne a Hungaroring. Az időmérő edzésen óriási izgalmakat követően Michelisz Norbert végül a hatodik helyen végzett. A Zengő Motorsport autójával Ficza Ferenc a 17. helyen végzett.

Fotó: wtcc.com

Fotó: wtcc.com

Michelisz Norbert jól kezdte a szezont, a magyar pilóta Franciaországban kétszer is a dobogón végzett, míg Szlovákiában egy negyedik és egy hatodik helyet szerzett. Michelisz emiatt összetettben a harmadik helyen áll.

A szombati időmérő futam első szakaszában Michelisz a nyolcadik lett, így továbbjutott a második szakaszba. Az időmérőn részt vett a Zengő Motorsport is, Ficza Ferenc a 17. helyen végzett.

Michelisz Norbert a második szakaszban sokáig a kieső helyen állt, de az utolsó körével feljött a harmadik helyre. Ekkor úgy tűnt, hogy továbbjut az időmérő harmadik szakaszában, de a mögötte érkező pilóták közül többen is megelőzték, így végül a hatodik helyen végzett.

Küszködtem az autóval, nem vagyok elégedett. Iszonyatosan sajnálom, ma ezt dobta a gép, két autónk is benne a legjobb ötben. Az információm szerint az autók szinte ugyanúgy voltak beállítva

- mondta Michelisz az m4 műsorában.

A hatodik helynek köszönhetően Michelisz a hatodik és az ötödik helyről indulhat.

Az első öt helyezett: 1. Lopez, 2. Coronel, 3. Huff, 4. Monteiro, 5. Björk

Top 0