• Sport
Faktor

Michelisz fantasztikus volt, de kitört az autója kereke

Iszonyatosan balszerencsés hétvégéje volt Michelisz Norbertnek: a magyar autóversenyző az első versenyen el sem indulhatott, mert tönkrement a turbója, a második versenyen pedig csak egy pontot tudott szerezni, mert az utolsó körben kitört a kereke.

Fotó: FIA WTCC/Facebook

Fotó: FIA WTCC/Facebook

„Nehéz szavakba önteni, amit most érzek. Életre szóló emlékeim vannak a Hungaroringről, ez a pálya, az itteni közönség különleges helyet foglal el a szívemben. Ezért is nehéz megemészteni most a történteket. Nagyon csalódott vagyok, hiszen a dobogóról álmodtam. De látva a körülményeket, ha sikerül megjavítani az autót, a második futamon még mindig van esély a pontszerzésre” – mondta Michelisz a nyitó futamot követően.

A két verseny közti szünetben aztán sikerült kicserélni a sérült alkatrészt a kocsijában, de a farc fermé-szabályt megszegte a csapat, így az utolsó helyről kellett indulnia az 5-ös számú Hondának. A verseny egyébként két körrel hosszabb lett a tervezettnél, mert egy kicsúszás után be kellett küldeni a pályára a biztonsági autót.

15 kör esetén sokkal több pontot szerezhetett volna Michelisz, sikerült a fél mezőnyt megelőznie, de az utolsó, 17. körben kitört a bal hátsó kereke, így a hatodik helyről hátracsúszott a 10. helyre, így egyetlen pontot sikerült szereznie a hazai versenyhétvégéjén. Ficza Ferenc az első versenyen két pontot szerzett, a másodikon a 14. helyen ért célba, de nem is lehetett arra számítani, hogy megismételje a bravúrját, mert ezúttal mindenki esős gumikon rajtolt el.

Az első a gyári Citroënt vezető José-María López lett, akit megszorongathatta volna Yvan Muller vagy Rob Huff is, mert mindkettő gyorsabbnak tűnt. Huff azonban megelőzte Mullert, de előtte meglökte, és nem engedte vissza maga elé a franciát, amiért kapott egy boxutca áthajtásos büntetést, így végül egyikük sem tudott versenyezni López ellen.    

Top 0