• Sport
Faktor

Michelisz az ötödik helyről indulhat az oroszországi fő futamon

Most hétvégén rendezik a túraautó-világbajnokság (WTCC) Orosz Nagydíját, a szabadedzésen remeklő Michelisz Norbert az időmérőn is a legjobb hondás volt, így a fő futamon az ötödik helyről rajtolhat majd.

A Ladák már az első szakaszban is nagyon erősek voltak, Nicky Catsburg 1,3 másodperccel előzte meg Gabriele Tarquinit. Michelisz eleinte szenvedett a vizes aszfalton, de végül övé lett a negyedik legjobb idő. A Zengő Motorsport versenyzője, Ficza Ferenc utolsóként esett ki.

A második szakaszban folytatódott a Lada-dominancia, Michelisz megint nagy kört futott, negyedik lett újra, miközben csapattársa, Rob Huff csak a 11-ik. A magyar pilóta másik márkatársa, Tiago Monteiro a tizedik lett, így a nyitó futamon ő indulhat majd az élről.

A harmadik szakaszban sem érhette utol senki a Ladákat, Catsburg mögött Tarquini és Valente zárt, Micheliszt pedig megelőzte James Thompson a Chevrolet-val. Michelisz így is a legjobb hondásként fejezte be a kvalifikációt, és az ötödik pozícióból rajtolhat a vasárnap fő futamon.  

Top 0