• Sport

Michelisz a második futamon is felállhatott a dobogóra

A túraautó-világbajnokság (WTCC) második futamát is megrendezték a Francia Nagydíjon. Michelisz Norbert megismételte az első futamon nyújtott remek teljesítményét, a hatodik helyről rajtolva ért fel a dobogóra.

Michelisz Norbert a hetedik helyen végzett a szombati időmérő edzésen, de egy kizárásnak köszönhetően a hatodik helyre jött előre a magyar pilóta. Ez azt jelentette, hogy az első futamon az ötödik, míg a második futamon a hatodik helyről indult Michelisz.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, két szép előzést bemutatva Michelisz a harmadik helyre feljött, így az első gyári Hondával teljesített versenyén rögtön dobogóval mutatkozott be.

Michelisz a második futamon a hatodik helyről indult, de mivel remekül kapta el a rajtot, egy kört követően már a negyedik helyen állt. Az első kanyarban Catsburggel ért össze az autójuk, de Michelisz jól tartotta az ívet, és nem engedte el a Lada versenyzőjét.

A verseny további részében a magyar pilóta folyamatosan zárkózott fel az előtte álló Monteiróra, aki folyamatosan támadta Mullert. Michelisz jó ütemben érte utol a két versenyzőt, így a két Honda egyszerre tudott elmenni a hibázó Muller mellett.

Bár Monteiro megpróbálta megelőzni az első helyen autózó Lopezt, de ez végül nem sikerült, így a sorrend nem változott a futam leintéséig.  Lopez mögött tehát Monteiro és Michelisz végzett, azaz ismét két Honda állhatott a dobogón. Az első futamot megnyerő Huff ezúttal a 6. lett.

Michelisz Norbert tehát remekül kezdte a 2016-os szezont, mindkét versenyen a harmadik helyen végzett. Az összetettben Michelisz a negyedik helyen áll (30 pont), de csak nyolc pont a hátránya az első helyen álló Lopez mögött (38). A második helyen Monteiro (34), míg a harmadikon Huff (33) áll.

A Zengő Motorsport autói ezen a futamon sem indultak.

A következő versenyt két hét múlva rendezik Szlovákiában, a Michelisz Norberttel készült interjúnkat itt olvashatják.

Top 0