• Autó
Autószektor

Mi lesz veled, Ferrari?

Ismét versenyképes a Forma 1-es VB-címért folytatott versenyben a Ferrari, miközben töretlenül hódít az utcai autók piacán és további kapacitásbővülést tervez, de mibe kerül majd a növekedés?

Nem költ reklámra

Értékálló, sőt, egyre értékesebb, vagyis jó befektetés a veteránautó, pontosabban a ritka darab, pláne, ha híresség vagy versenysiker is kapcsolható történetéhez. Ezt bizonyítják az aukciós számok, melyekkel rekordokat döntöget a legendás olasz márka. A nagy kérdés csak az, hogy mennyire képesek folytatni majd ezt a hagyományt napjaink maranello-i modelljei.

A tőzsdei bevezetés jót tett a márkának, az egyre nagyobb volumenű gyártás viszont veszélyeztetheti az értékállóságot, hiszen elvész a ritkaságjelleg, de ez most legkevésbé érdekli a céget, mely évről évre értékesítési rekordokat döntöget és profitja is az egekben, miközben a mérlegét az is javítja, hogy egy fillért sem kell reklámra költenie. Mert mind a pénzügyi, mind az autós, mind a versenysportos, pláne a pletykalapos megjelenés is hír, ha szerepel benne a Ferrari név.

Ferrari F40 Forrás: Autószektor

Ferrari F40 Forrás: Autószektor

Örökifjú hetvenéves

Megszűnnek és feltámadnak márkák, az autótörténelem 131 éve alatt négyezer született, napjainkban nagyjából kétszáz működik. Nem a legöregebb, de talán a legtöbb sportsikert aratott a Ferrari, mely már hetvenéves, de még legrégebbi darabjai sem tűnnek öregnek. Nem véletlenül, hiszen legyen akár együléses versenykocsi, akár négyüléses kupé, az ágaskodó paripás jelvény mindig sportos géneket garantál.

Ünnepel a Ferrari, az egyetlen csapat, mely az első versenytől, pontosan 1950-től rajthoz állt minden Forma 1-es szezonban.

Nem csak ringharcos

Abban is úttörő, hogy nem csak a ringeken, de a hétköznapi autók piacán is állandó versenyző. Ez egyre keményebb, mert egyre népesebb a rendszámos, vagyis közúton is használható sportkocsik mezőnye, pedig fejlesztésük és gyártásuk csillagászati összegeket emészt fel, ahogy az autósport is, melynek létét sokszor indokolták azzal, hogy ez az utcai autók kísérleti laboratóriuma.

Vérre menő csatákat láthatunk a világbajnoki a pontokért. Be is vetnek mindent. Több eszköz és anyag repülőgéptechnikából szállt a versenyautókba: ilyen a blokkolásgátló fékrendszer, az alumínium, a titán és a karbon. A formula technikával közúti közlekedésre épített szuper-sportkocsik sorát még a kilencvenes évek közepén kezdte a Ferrari: az F50-esből 349 került piacra, a 350-ik a Maranello-i múzeum kollekcióját gyarapította.

Milliárdos példány

Minden Ferrari méregdrága és jó befektetés. Tavaly az egyik őszi árverésen egymilliárd forintnyi euróér kelt el az 1955-ös Ferrari 750 Monza, melynek első tulajdonosa Bruno Sterzi milánói gróf volt. A 760 kilogrammos sportkocsit háromliteres, 250 lóerős teljesítményű motor hajtotta.

A Maranello-i múzeumban kiállított Ferrari modellek Forrás: Autószektor

A Maranello-i múzeumban kiállított Ferrari modellek Forrás: Autószektor

Nem csak a maranellói autók érnek sokat: májusban egy firenzei aukción 36 ezer euróért (11 millió forintért) kelt el Enzo Ferrari 142 szerelmes levele, melyeket 1958 és 1970 között írt Fiamma Breschinek, az 1958-as francia Forma-1-es futamon balesetben elhunyt Luigi Musso özvegyének. Kapcsolatuk halálukig baráti maradt, mert Breschi nem fogadta el Ferrari házassági ajánlatát, pedig aranygyűrűt is kapott a múzsa. A megözvegyült Fiamma Breschi 2015-ös haláláig hű maradt férjéhez.

Enzo Ferrari 90 évesen, 1988-ban halt meg, és rendkívüli örökség maradt utána.

Alfával kezdett

Enzo Ferrari 1939-ben távozott az Alfa Romeótól és alapította meg az Auto Avio Contruzionit, melynek első autója, a 125S 1947-ben indult tesztútra Maranelloban, majd bemutatása után néhány héttel két versenyt is nyert, ezzel megindult a márka karrierje. A sikeres rajtot és hetvenedik évét idén folyamatosan ünnepelte a Ferrari, melynek tulajdonosa, a FIAT-Chrysler többször felvette a legendás gyár eladását, miközben részvényeit a tőzsdére is bevezette. A sikertelen első kísérlet után mostanság az veszélyezteti a Ferrari értékének megőrzését, hogy az anyacég tovább akarja növelni termelését, amivel csökkenthet a márka exkluzivitása, miközben a világbajnoki sorozatban sem biztos favorit.

Az első Ferrari 125S Forrás: Autószektor

Az első Ferrari 125S Forrás: Autószektor

Harmincnál több VB-cím

Pedig a Ferrari az egyetlen csapat, mely az első versenytől rajthoz áll minden Forma 1-es szezonban: a Scuderia 1950-től a Forma 1-ben 16 konstruktőri és 15 egyéni világbajnoki címet szerzett.

Miközben Sebastien Vettel és Kimi Raikonen a ringeken harcol a VB-címért, Ferrari biztos befutó a piacon: tavaly 8014 autót adott el, az idei terv 8400, a 2019-es cél már kilencezer darab, és egyáltalán nem látszik elérhetetlennek az évi tízezer sem.

A márka hetvenéves történetét lehetett megismerni a londoni Design Museum csarnokában, a Ferrari: Under the Skin című kiállításon, melyen az olasz cég formatervező stúdiója is bemutatkozott, de láthatók voltak a Commendatore személyes tárgyai, a legendás modellek tervrajzai, vázlatok, prototípusok, valamint agyagmodellek és több fénykép is: az egyiken Mick Jagger 288 GTO-t, a másikon Steve McQueen 275 GTB Ferrarit vesz át Maranellóban.

A versenyautók nem szépek és nem is csúnyák. Akkor válnak széppé, amikor nyernek.

(Enzo Ferrari)

További cikkekért látogasson el az Autószektor oldalára: www.autoszektor.hu

Kommentek:

Top 0