• Külföld
Faktor

Felháborító, amit a diákok műveltek ott, ahol több tízezer ember halt meg

Egy lengyelországi kirándulás alkalmával történt az eset.

Hazaküldtek az iskolai kirándulásról két izraeli diákot, miután meztelenül táncoltak egy lengyelországi koncentrációs táborban - írja az Independent.

A két tizenegyedik osztályos tinédzser a Beit She'an iskolával érkezett a majdaneki tábor területére, ahol 1941 októberétől 1944-ig több, mint 78 ezer foglyot öltek meg a nácik.

A fiúkat felvette a biztonsági kamera, így vették észre őket az őrök - egyikük pénzbírságot, másikuk figyelmeztetést kapott. Mindkettőjüket azonnal hazaküldték.

Az izraeli Oktatási Minisztérium közölte, hogy elítélik a tinédzserek viselkedését és nagyon komolyan veszik az ügyet, mivel a továbbiakban rossz fényt vethet az izraeli iskolák lengyelországi kirándulásaira. "A szóban forgó esetet súlyos kihágásnak minősítjük. A diákok visszatértek Izraelbe, az iskola pedig kivizsgálja az esetet, majd fegyelmi eljárást indít ellenük."

A lengyel törvények szerint aki egy történelmi helyszínt, emlékhelyet megszentségtelenít, azt pénzbírságra vagy akár börtönbüntetésre is ítélhetik.

Kommentek:

Top 0