• Krimi

Meztelenül találták meg a közkedvelt művésznő holttestét

Holtan találta szombaton a firenzei rendőrség a lakásában a népszerű amerikai kortárs művészt, Ashley Ann Olsent. A 35 éves nőt megfojtották, a holttestén nem volt ruha, a nyakán karmolások és kisebb vágások voltak. Senki sem érti, mi történhetett, hiszen a nő nagyon népszerű volt a városban.

Fotó: Ashley Ann Olsen - Instagram

Fotó: Ashley Ann Olsen - Instagram

Olsen Firenze főként külföldiek által lakott területén, az Arno-folyó partján élt. A „La Americana” néven emlegetett nő népszerűségét mutatja, hogy vasárnapra már rengetegen felkeresték az otthonát, hogy virágokkal emlékezzenek meg róla – írja a Telegraph.

„Itt mindenki ismerte őt. Ő volt a szőke amerikai a kicsi kutyával.” – mondta egy fiatal olasz nő, aki gyakran sétáltatta a két kutyáját a kortárs művésszel.

A holttestét azután találták meg, miután a barátja értesítette a rendőrséget, hogy a nő napok óta elérhetetlen. A férfi olasz festő, aki elismerte, hogy nemrég összevesztek Olsennel, de miután a nő napokig nem vette fel a telefonját, értesítette a főbérlőt. A főbérlő végül beengedte a férfit a művész lakásába – ekkor találtak rá a megfojtott, levetkőztetett holttestre.

A rendőrség szerint a nő nyakán található karmolások arra utalnak, hogy Olsen megpróbált kiszabadulni gyilkosa fojtásából. Arra utaló jeleket viszont nem találtak, hogy a tettes erőszakos úton hatolt volna be az apartmanba, valószínűleg Olsen beengedte az illetőt a lakásába. Scout névre hallgató kutyáját az udvaron találták meg, sértetlenül.

Olsen 2012-ben költözött át Floridából Firenzébe, hogy művészetet tanulhasson, és hogy édesapja közelében élhessen. A férfi ugyanis szintén Firenzében él, egy amerikai iskolán tanít művészetet. Úgy tűnt, hogy a gazdag és népszerű nő pörgős, bohém életet él – erről fotókkal és rövid bölcsességekkel rendszeresen beszámolt a Facebookon és az Instagramon is. Rengeteg képet töltött fel kedvenc helyeiről: a kanyargós, macskaköves firenzei utcákról, párja műterméről, borbárokról, vagy éppen szintén sztárrá váló beagle-jéről. Az életét hatalmas rajongótábor követte az interneten.

„Élj szabadon, vagy halj meg.”

- állt az Instagramon Olsen mottója.

Több olyan képet is posztolt magáról, amelyeket a beleegyezése nélkül idegenek készítettek róla (Fotó: Ashley Ann Olsen - Instagram)

Több olyan képet is posztolt magáról, amelyeket a beleegyezése nélkül idegenek készítettek róla (Fotó: Ashley Ann Olsen - Instagram)

Az azonban egyelőre rejtély, hogy kinek állhatott érdekében a nő halála. A rendőrség kihallgatta már Olsen nagyszámú, amerikai baráti körét, valamint 45 éves párját is. Az olasz férfi évekig élt Kaliforniában, majd visszaköltözött Toszkánába, ahol kortárs festőként nemzetközi hírnevet szerzett. Olsen rengeteg posztolt fotóján szerepelt a férfi, az aláírásokból és hashtagekből pedig egyértelműen a szerelem sugárzott.

Egy szomszédnő szerint, akivel Olsen szinte naponta beszélt, az utóbbi időkben már problémás volt a két művész kapcsolata.

„Szinte naponta beszéltünk, olyan volt, mintha az anyja lennék. Ashley korábban már férjnél volt, de az a házasság rosszul végződött, bár a férfi neve még mindig bele volt tetoválva a csuklójába. Azt mondtam neki, hogy inkább járjon terápiára, ne ismételje meg ugyanazt a helyzetet.”

A jelentős közösségi médiában való szereplésnek azonban megvolt a maga hátránya is: Olsen ismeretlenek nem várt, túlzó figyelmét váltotta ki. Kilenc hete több olyan képet is posztolt magáról, amelyeket a beleegyezése nélkül idegenek készítettek róla – nagy valószínűséggel a környékből valaki vagy valakik követték a nőt.

A nyomozók átnézik Olsen számítógépét és telefonját, valamint a forgalmas utcára kihelyezett biztonsági kamera felvételét. A rendőrség a nyomozás alatt nem oszt meg részleteket, még gyanúsítottakat sem neveztek meg.

Top 0