• Külföld

Meztelen nők az erdőben - betiltották

Mathilde Grafström, dán fotóművész olyan fotókat szeretett volna kiállítani, amelyeken dán nők vannak meztelenül lefényképezve a természetben. A kiállítás célja az lett volna, hogy a negatív énképet csökkentse, és felhívja a női test szépségeire a figyelmet.

A koppenhágai rendőrség végül nem engedélyezte Mathilde Grafströmnek, hogy fotóit kiállítsa. A fotókon meztelen nők láthatóak az erdőben, folyókon és sziklákon. A rendőrség szerint a fotók túl illetlenek ahhoz, hogy a képeket köztéren kiállítsák.

Fotó: www.mathildegrafstrom.com

Fotó: www.mathildegrafstrom.com

A dán nő a Nytorv-téren szerette volna bemutatni a Female Beauty (Női szépség) névre keresztelt képeit. A művész a rendőrség lépését követően tiltakozni kezdett, és panaszt fog benyújtani az eljárás miatt.

Azért akartam a fotókat kiállítani, hogy megmutassam a fiatal dán nőknek, hogy szebbek annál, mint amit hisznek magukról. Én így tudok segíteni abban, hogy fogadják el önmagukat.

- mondta a dán TV2-nek a fotós.

A fotóművész szerint azért is érdekes, hogy a dán rendőrség nem hagyta jóvá a kiállítást, mert például a Nygard Plasztikai Klinika reklámjait engedélyezték, amelyeken szintén láthatóak voltak női mellek.

A Nygart mellek műanyagból vannak, míg az én fotóim esztétikailag kifejezőek. Sokkoló, hogy míg az én képeimet durvának találják, addig az ő reklámjaikat nem.

- mondta Grafström, aki szerint nincs semmi különbség a két dolog között.

Top 0