• Külföld
Faktor

Metróépítés: omlásveszély miatt kilakoltatás

Egy új metróvonal építőtelepe mellet omlásveszély miatt negyven embert kilakoltattak, öt épületben pedig kikapcsolták az áramot és a gázt Bukarestben. Több, mint húszméteres szakaszon megsüllyedt a talaj – írja az MTI.

Két sugárút kereszteződésében egy új metróvonalat építenek. A többszintes kereszteződés metróállomásainak az építése is folyik. De szombaton az építőtelep mellett az aszfalt több száz négyzetméternyi felületen megsüllyedt. Hosszú repedések jelentek meg. A hatóságok féltek, hogy beomlik a talaj, ezért leállították mindkét sugárúton a közlekedést. A forgalmat elterelték. Két házat kiürítettek, további ötben pedig leállították a közműszolgáltatást. Egy veszélyesen megdőlt fát is kivágtak, hogy ne dőljön a vezetékekre.

A katasztrófavédelem szakemberei és az építészek a helyszínen vizsgálódnak, Bukarest főpolgármestere vasárnapra válságstábot hívott össze, hogy megoldást keressenek a problémára.

Romániában szeptemberben egy tavaly felavatott autópálya-szakaszt is le kellett lezárni és kétszáz méteres távon teljesen elbontani, mert az aszfalton az alapozás megcsúszása miatt repedések jelentek meg, és a statikai problémák a közlekedés biztonságát veszélyeztették.

Top 0