• Krimi
Faktor

Metró elé lökte a fiatalt, mert másik csapatnak szurkolt - videó

10 év börtönbüntetést kapott a 32 éves Christopher Cole, aki részegen a metrósínekre lökött egy fiatalt, mert azt hitte, orosz szurkoló. Az áldozat valójában lengyel volt, és nem foglalkozott a focival.

Az eset múlt júniusban történt Londonban, a foci EB ideje alatt. Cole lelkes szurkolója az angol válogatottnak, és nagyon zavarta, ahogy az orosz drukkerek viselkedtek a meccs alatt. Azt hitte, hogy a 21 éves David Pietraskzek is orosz, ezért úgy döntött, bosszút áll - írja a Metro.

Az erősen ittas Cole követte a lengyel fiatalt a metróba: először csak kiabált és szidalmazta, majd a peronon elkezdett Pietraskzek felé rohanni, és erősen mellkason lökte. A fiatal a lökés hatására a sínekre esett.

A metró 34 másodperc múlva futott be az állomásra - Pietraskzek csak a csodának köszönheti, hogy életben maradt, gumitalpú cipője nem vezette az áramot. Az ujjai azonban kificamodtak, az esés hatására több horzsolást is szerzett, valamint a hátán égési nyomok látszódtak, ahogy először megrázta az áram. Kórházba kellett szállítani, erősen sokkos állapotban.

Cole kezdetben azt mondta a rendőröknek, hogy büszke a heves angol vérmérsékletére, és a lengyel fiatalnak nem kellett volna Londonba jönnie. Később azonban beismerte, mit tett.

Kommentek:

Top 0