• Krimi
Faktor

Vallottak a szülők: ilyen élete volt Ádámnak, a 18 éves, öngyilkos rablónak

Rokonai nem értik, hogy miért végzett magával a 18 éves fiú.

Senkit nem hibáztatott, és nem is vádolt a családjának írt búcsúlevelében a négy benzinkút kirablása után öngyilkosságot elkövető, rendőr-szakközépiskolába járó bonyhádi F. Ádám. Édesapja és korábbi nevelőanyja sem érti, miért végzett magával a 18 éves fiú.

A tragédia helyszíne. (Fotó: MTI-Kovács Tamás)

A tragédia helyszíne. (Fotó: MTI-Kovács Tamás)

Szerintem nem gondolta végig a fiam, mit csinál. Nem igaz, hogy boldogtalan volt, amiért nem ácsnak tanult. Korábban tetőfedő akart lenni, de azért döntött mégis a pécsváradi rendőriskola mellett, mert az volt az álma, hogy mesterlövész lesz. Most hírbe hozták a droggal is, de ennek semmi köze a történtekhez. Tény, hogy Ádám három évvel ezelőtt Szekszárdon rossz társaságba keveredett, rákapatták a füves cigarettára. Ez volt az oka annak, hogy kivettem abból az iskolából, azután nem szívott többet.

– mondta a Lokálnak Ádám édesapja, Csaba. A kamasz állítólag gyakran eljátszott az öngyilkosság gondolatával, amit az utolsó napokban a barátaival is megosztott.

Ádám ötéves volt csupán, amikor feleségül mentem az édesapjához. Kamaszként is ugyanaz az érzékeny, szelíd lelkű fiú maradt, aki nehezen mutatta ki az érzéseit. Úgy érzem, engem az édesanyjaként szeretett, amíg 11 év után, tavaly el nem váltam az apjától. Sajnos utána már nem beszéltünk. Ádám görcsösen próbált megfelelni mindenkinek, de sajnos gyakran érezte úgy, hogy ez nem sikerül. A nehéz pillanataiban sokat töprengett, úgy érezhette, az öngyilkosság lenne számára a megoldás. A három testvér közül Ádám volt a középső, aki csupán több figyelemre, több szeretetre vágyott

– mesélte a Lokálnak Ádám egykori nevelőanyja. Ádám január 13-án ünnepelte tizennyolcadik születésnapját. A fiú tragikus haláláról Bonyhádon élő szerelme, Izabella az iskolában, a szünetben értesült. Osztálytársai a mosdóban találtak rá a lányra, amint a kövön fekve zokogott. Izabella utolsó Facebook-bejegyzésében csak ennyit üzent halott kedvesének: „Szeretlek.”

Kommentek:

Top 16