• Sport

Messi történelmet írt az argentin válogatottban - videó

A Copa América első elődöntőjét lejátszották szerda hajnalban, a házigazda Egyesült Államok ellenfele Argentína volt. Lionel Messi a mérkőzésen megdöntötte Gabriel Omar Batistuta rekordját, ő lett minden idők legeredményesebb argentin focistája. Vasárnap Argentína döntőt játszik.

Fotó: Europress - Bob Levey/Getty Images

Fotó: Europress - Bob Levey/Getty Images

Míg az Európa-bajnokság csoportkörei még zajlanak, addig a dél-amerikai kontinenstornán már a döntő a tét. Szerda hajnalban rendezték az első elődöntőt, ahol az USA ellenfele Argentína volt. Mindkét válogatott megnyerte a saját csoportját, majd Argentína Venezuelát, az Egyesült Államok pedig Ecuadort búcsúztatta a legjobb nyolc között.

Az elődöntőt Chicagóban rendezték, a Soldier Field az NFL-ben szereplő Chicago Bears stadionja. A mérkőzés elején gyorsan vezetést szerzett Argentína, Lavezzi már a 3. percben betalált, Lionel Messi emelését fejelte a kapuba.

A találkozó 32. percben a Barcelona sztárja is betalált, szabadrúgásból rúgott gyönyörű gólt. Ez volt Lionel Messi 55. gólja a válogatottban, amivel megelőzte az örökranglistán Gabriel Omar Batistutát. A második félidőben Higuaín duplázni tudott, Messi egy góllal és két gólpasszal zárta a mérkőzést.

A meccs összefoglalója:

A meccs végeredménye 4-0 lett, ennek köszönhetően Argentína bejutott a vasárnapi fináléba, ahol a Kolumbia-Chile meccs győztese lesz az ellenfél. Argentína az elmúlt évtizedekben el volt átkozva, utoljára 1993-ban nyerték meg a Copa Américát. A csapat a legutóbbi négy tornán háromszor is eljutott a döntőig, de Brazília kétszer és Chile egyszer legyőzte őket.

A mérkőzés nem csak a gólokról és Messi rekordjáról marad emlékezetes, hanem Lavezzi nagy eséséről és egy berohanó szurkolóról is. A meccsen egy szurkoló rohant oda Messihez, letérdelt előtte, és aláíratta a mezét. A biztonsági emberek nem avatkoztak közbe, a fanatikus meg is ölelte a Barca labdarúgóját. Az Ausztria-Portugália meccs után hasonló eset történt Cristiano Ronaldóval, ő is hagyta a fiúnak, hogy közös kép készülhessen.

A mérkőzés 63. percében Lavezzi egy labdát próbált benntartani a pályán, de átesett a reklámtáblán, és rosszul esett. A játékost emiatt ápolni is kellett, sőt le is kellett cserélni kézsérülés miatt.

Lavezzi esése:

Érdekesség, hogy ma 30 éves minden idők egyik leghíresebb mozdulata, Diego Maradona kezezése Anglia ellen.

Maradona gólja:

Kommentek:

Top 0