András Ferenc

Messi sérülése nem komoly, de két meccset kihagyhat miatta

A spanyol labdarúgó-bajnokság 20. fordulójában a Barcelona 6-0-ra megverte az Atletic Bilbao csapatát. A meccs első gólját Lionel Messi szerezte büntetőből, de az argentin játékost később sérülés miatt le kellett cserélni. Messi sérülése nem komoly, de két meccsről így is hiányozhat.

Fotó: Europress - David Ramos/Getty Images

Fotó: Europress - David Ramos/Getty Images

Lionel Messi a Bilbao elleni meccsen combsérülést szenvedett, és emiatt le kellett cserélni. A mérkőzést 6-0-ra a Barcelona nyerte, a találkozó első gólját épp az argentin játékos lőtte.

Hétfőn elvégezték a szükséges vizsgálatokat Messi sérült lábán, amely azt állapította meg, hogy nem komoly az izomsérülése. Ennek ellenére túlterhelte combizmát, és a Bilbao elleni szerdai kupameccs első mérkőzésén nem léphet pályára, de az is elképzelhető, hogy a hétvégi Malaga elleni bajnoki összecsapáson sem tud játszani.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A Bilbao elleni kupameccsen nem csak Messi nem játszhat, hanem az eltiltását töltő Luis Suárez sem. Nem ez volt Messi első sérülése idén, előbb több hetet kellett kihagyjon térdszalag-sérülés miatt, majd a klubvilágbajnokságon vesegörcs miatt nem tudott pályára lépni. A Barcelona szurkolók azért is aggódnak, mert Messi 2013-as év végi sérüléshulláma (az utolsó négy és fél hónapban összesen három hónapot kellett kihagynia) is úgy kezdődött, hogy az Atlético Madrid elleni spanyol Szuperkupa döntőn elővigyázatosságból lecserélték - ahogy tegnap is indokolták meccs közben.

    Top 16